logo-Doping
Az Iloveketon™ egy Sportolóknak kifejlesztett diétát támogató sportteljesítmény-fokozó étrend-kiegészítő,melynek BHB a hatóanyaga. GMO mentes alapanyagból, "GMO free" minősítéssel rendelkező gyártóegységben készül!

Mi a BHB?

A β-hidroxi-vajsav , más néven 3-hidroxi – vajsav vagy BHB , egy szerves vegyület és egy béta – hidroxisav, amelynek kémiai képlete CH3CH (OH) CH2CO2H ; konjugált bázisa β-hidroxi-butirát , más néven 3-hidroxi-butirát . A β-hidroxi-vajsav két enantiomerből álló királis vegyület : D -β-hidroxi-vajsav és L -β-hidroxi-vajsav. Oxidált és polimer származékai széles körben előfordulnak a természetben. Az emberekben DA -β-hidroxi-vajsav a hidroxikarbonsav receptor 2 ( HCA 2 ), egy i/o -kapcsolt G protein-kapcsolt receptor (GPCR) két elsődleges endogén agonistája egyike . [1] [2]

Bioszintézis szerkesztés ]

Emberben a D -β-hidroxi-butirát a májban szintetizálható zsírsavak (pl. butirát ), β-hidroxi- β-metil-butirát és ketogén aminosavak metabolizmusán keresztül , olyan reakciók során, amelyek ezeket a vegyületeket acetoacetáttá metabolizálják . az első keton test , amely éhgyomri állapotban termelődik A D -β-hidroxi-butirát bioszintézisét acetoacetátból a β-hidroxi-butirát-dehidrogenáz enzim katalizálja .

A butirát D -β-hidroxi- butiráttá is metabolizálható egy második metabolikus úton , amely nem foglalja magában az acetoacetátot anyagcsere közbenső termékként. Ez a metabolikus út a következő: [3]

butirát → butiril-CoA → krotonil-CoA → β-hidroxi-butiril-CoA → poli-β-hidroxi-butirát → D -β- ( D -β-hidroxi-butiril-oxi ) -butirát → D -β-hidroxi-butirát

Ennek az anyagcsereútnak az utolsó reakcióját, amelyben a D -β- ( D -β-hidroxibutiril-oxi ) -butirát D -β-hidroxi- butiráttá alakítja, a hidroxi-butirát-dimer hidroláz enzim katalizálja . [3]

A β-hidroxi-butirát koncentrációja az emberi vérplazmában, más ketontestekhez hasonlóan, a ketózis következtében növekszik [4] Ez a megnövekedett β-hidroxi-butirát szint természetesen várható, mivel acetoacetátból β-hidroxi-butirát képződik. A vegyületet energiaforrásként használhatja az agy és a vázizomzat, amikor alacsony a vércukorszint . [5] [6] [7] [8] A cukorbetegek ketonszintjét vizeletből vagy vérből ellenőrizhetik, hogy jelezzék a diabéteszes ketoacidózist . Alkoholos ketoacidózisban ez a ketontest termelődik a legnagyobb koncentrációban. Ketogenezis történik, ha oxálacetáta májsejtek kimerültek, ezt a körülményt a csökkent szénhidrátbevitel (diéta vagy éhezés révén) idézi elő; hosszan tartó, túlzott alkoholfogyasztás; és/vagy inzulinhiány. Mivel az oxál-acetát kulcsfontosságú az acetil-CoA TCA-ciklusba való bejutásához, az acetil-CoA gyors termelése a zsírsav-oxidációból, elegendő oxál-acetát hiányában felülmúlja a TCA-ciklus csökkent kapacitását, és az ebből eredő acetil-CoA felesleg a ketontest termelés felé söntött.

Forrás:

Mi Az A Béta-Hidroxi-Butirát (BHB)?

Ultra alacsony szénhidráttartalmú diéta esetén a szervezet a glükóz elégetéséről zsírra vált. Ahogy a máj lebontja a zsírsavakat, ketontesteket termel, amelyek üzemanyagként szolgálnak az agy, a szív és az izmok számára olyan időkben, amikor szénhidráthiány van.

Amellett, hogy szénhidrátszegényen eszünk, a szervezet a böjt időszakában, például éjszakai alvás közben is átáll ketonok fogyasztására. A béta-hidroxi-butirát (BHB)  a máj által létrehozott három ketontest közül a legnagyobb mennyiségben, a vérben lévő összes keton 78%-át teszi ki. [2]

Az acetoacetát (AcAc) a második legelterjedtebb ketontest, a vérben lévő összes keton körülbelül 20%-át teszi ki. Végül, de nem utolsósorban az  aceton , amely a vér ketonjainak mindössze 2%-át teszi ki. Érdekes módon mind a BHB, mind az aceton acetoacetátból származik, de ez a BHB, amelyet elsősorban energiatermelésre használnak, míg az AcAc jellemzően verejtékezéssel és légzéssel (légzéssel) ürül ki.

 

SKM_C258_1422022214120

A BHB Három Előnye

Támogatja a kognitív funkciókat
Míg az agy a test súlyának csak 2%-át teszi ki, a szervezet napi energiaszükségletének ~20%-át teszi ki. Az agy általában glükózra támaszkodik üzemanyagként; az alacsony szénhidráttartalmú diéta időszakaiban azonban a glükózra rövid időre van szükség, ami agyi ködhöz és koncentrálási nehézségekhez vezethet. A BHB gyorsan ható üzemanyagot szállít az agy számára, és képes ellátni az agy energiaszükségletének nagyjából 70%-át. [5]  Ezenkívül a BHB széleskörű neuroprotektív előnyökkel is rendelkezik, beleértve a szabad gyökök csökkentését, az idegi gyulladások csökkentését és a demenciában szenvedő betegek jobb megismerését.

Segíti a génexpressziót
A DNS egy biológiai „használati útmutató”, amely megszabja, hogyan növekedjünk, működjünk és szaporodjunk. Ha a DNS-expresszió korlátozódik vagy veszélybe kerül, a sejtjei fehérjeszintetizáló képessége károsodik, ami számos egészségügyi szövődményhez vezet. A BHB javítja a génexpressziót azáltal, hogy gátolja a hiszton-dezacetilázt (HDAC), egy olyan enzimet, amely lehasítja az acetilcsoportot a DNS hiszton fehérjéiről, így a DNS kevésbé hozzáférhető a transzkripciós faktorok számára. [3]

A HDAC gátlása javítja a szervezet hozzáférését a génekhez (például a FOXO-hoz és az MLT1-hez), és elindítja a biológiai aktivitás kaszkádját, amelyről megállapították, hogy az anyagcsere egészségének, a hosszú élettartamnak és a rugalmasságnak javulásához vezet. [3]

Az oxidatív stressz és a gyulladás elleni küzdelem Az
energiatermelést és a génexpressziót támogató képességükön túl a BHB-ről bizonyos modellekben azt is feljegyezték, hogy a FOXO fokozása révén támogatja a szervezet oxidatív stresszel szembeni ellenálló képességét.

A FOXO fehérjék a szervezet számos mechanizmusára hatással vannak, beleértve az anyagcserét, az apoptózist és az oxidatív stressz elleni védekezést. Ezek együttesen befolyásolják a szervezet élettartamát és élettartamát. A BHB gátolja az NLRP3-at is, egy gyulladást, amely serkenti a gyulladásos molekulák, köztük az IL-1β, IL-18 és a TNF-α felszabadulását. Az előzetes vizsgálatok megjegyzik, hogy a BHB képes csökkenteni ezen gyulladásos biomarkerek szintjét. 

Tartalomjegyzék
hát

Lot: KA4610

Kérdések és válaszok...

Az I💙KETON egy BHB hatóanyagú táplálékkiegészítő,mely diéta alatt ketonokkal látja el a szervezetet,így biztosítja az energiát az edzéshez. KETONOKAT a szervezetünk is előállít,ha nem jut megfelelő szénhidrátmennyiséghez,ezzel kompenzálja a tápanyaghiányt.

Elsősorban sportolók és aktív életmódot folytatók számára ajánlott a termék fogyasztása.

Kifejezetten hasznos a termék alkalmazása diéta során,mivel csökkenti az éhségérzetet és energiát ad a mozgáshoz.

A terméket a Testnevelési egyetem laboratóriumában vizsgálták be.Nem tartalmaz doppinglistás stimulánsokat.

Igen. Kifejezetten hasznos segítséget nyújt,javítja a glükóztoleranciát valamint,csökkenti a vércukorszintet.

Az I💙KETON egy BHB hatóanyagú táplálékkiegészítő,amely növeli az energiaszintet,javítja az edzésteljesítményt és a koncentrációt,csökkenti az éhségérzetet.

Az I💙KETON egy BHB hatóanyagú táplálékkiegészítő,amely a legmagasabb hatóanyagtartalmú exogene keton termék a piacon (2000mg/adag)

A KETON a 4. makrotápanyag amit a szervezetünk akkor állít elő,ha nem jut elegendő tápanyaghoz. Mesterségesen is előállítható ez a makrotápanyag (BHB). Az I💙KETON ezt a hatóanyagot tartalmazza.

Ajánlott bevitel: reggeli étkezés előtt 2 kapszula majd a nap folyamán 2 kapszula.

Mik azok az exogén keton-kiegészítők?

A ketontestek képződhetnek a szervezetben (endogén módon), vagy származhatnak a testen kívüli szintetikus forrásból (exogén módon).Így a kiegészítőkben található ketonok exogén ketonok.

Ezek a kiegészítők csak béta-hidroxi-butirát ketont tartalmaznak. A másik elsődleges keton test, az acetoacetát, kiegészítőként kémiailag nem stabil.

A keton-kiegészítőknek két fő formája van:

  • Ketonsók: Sóhoz kötődő ketonok, jellemzően nátrium, kálium, kalcium vagy magnézium. Leggyakrabban por formájában és folyadékkal keverve találhatók.
  • Keton-észterek: Ezek olyan ketonok, amelyek egy másik, észternek nevezett vegyülethez kapcsolódnak, és folyékony formában vannak csomagolva. A keton-észtereket elsősorban kutatásban használják, és nem olyan könnyen megvásárolhatók, mint a ketonsók 

A keton-kiegészítők mindkét formájáról kimutatták, hogy növeli a vér ketonszintjét, utánozva azt, ami a ketózisban történik, ha ketogén diétát követ

Ez a vér ketonszintjének emelkedése a táplálékkiegészítés után előnyös azok számára, akik anélkül szeretnének ketózisba kerülni, hogy feltétlenül be kellene tartaniuk a diétát 

Ennek ellenére a ketonokkal való kiegészítésről úgy gondolják, hogy ugyanolyan egészségügyi előnyökkel jár, mint a ketogén diétának, beleértve a fogyást is.

Az emberek keton-kiegészítőket is szednek a ketogén diétával együtt, különösen a diéta első megkezdésekor.

Ez csökkenti a ketózis eléréséhez szükséges időt, és csökkenti azokat a kellemetlen hatásokat, amelyek a szokásos, magasabb szénhidráttartalmú étrendről a ketogén étrendre való átállásból származhatnak.

A ketogén diétára, közismertebb nevén „ keto influenza ” való átállást gyakran kísérő tünetek közé tartozik a székrekedés, a fejfájás, a rossz lehelet, az izomgörcsök és a hasmenés.

Korlátozott számú kutatás utal arra, hogy a keton-kiegészítők csökkenthetik ezeket a tüneteket

Az exogén ketonok csökkentik az étvágyat

Kimutatták, hogy a keton-kiegészítők csökkentik az étvágyat, ami kevesebb evéssel segíthet a fogyásban.

Egy 15 normál testsúlyú emberen végzett vizsgálatban a keton-észtereket tartalmazó italt fogyasztók 50%-kal kevesebb éhséget tapasztaltak egy éjszakai böjt után, mint azok, akik cukros italt fogyasztottak.

Ezt az étvágycsökkentő hatást a ghrelin éhséghormon alacsonyabb szintjének tulajdonították két-négy órával a ketonészter ital elfogyasztása után.

Előfordulhat azonban, hogy a keton-kiegészítők nem befolyásolják annyira az étvágyat azoknál az embereknél, akik korábban ettek.

A tanulmányok magasabb vér ketonszintet figyeltek meg azoknál, akik nem ettek a ketonkiegészítő bevétele előtt, mint azoknál, akik ettek 

És mivel a megemelkedett ketonok a csökkent étvágyhoz és az alacsonyabb ghrelinszinthez kapcsolódnak, a keton-kiegészítők csak böjt alatt lehetnek előnyösek, például reggel felkeléskor, nem pedig szénhidrátot tartalmazó étkezés után. Más szóval, ha szénhidrátot tartalmazó étkezés után veszünk egy ketont, akkor is megemelkedik a vér ketonszintje, de nem olyan magasra, mintha koplalnánk, ami arra utal, hogy szervezete kevesebb ketont használ fel üzemanyagként, mivel több glükóz áll rendelkezésre a szénhidrátokból

ÖSSZEGZÉS:

Az exogén keton-kiegészítők szedése növeli a ketonszintet a szervezetben, utánozva a ketogén diétával elért ketózis állapotát.

Forrás:

Nem zsír, nem fehérje, nem szénhidrát, de a test üzemanyagot nyer belőle

A bevitt energia 50-70 százaléka származik szénhidrátokból, ha pedig a szervezet nem jut hozzá ezekhez, akkor a zsírokat kezdi el használni. A zsírok felhasználása során a test egy keton nevű molekulát termel.

Ezt a folyamatot veszi alapul a magas zsír- és alacsony szénhidráttartalmú ketogén diéta. Az étrend hatására a szervezet azt hiszi, hogy nem jut elég táplálékhoz, így zsírégetésbe kezd.

Hogy működnek az Exogene Ketonok?

 

A keton testek vagy ketonok az anyagcsere melléktermékei, amelyek akkor keletkeznek, amikor a szervezet cukor helyett zsírt használ az energia előállítására. Ekkor a sejtek úgy fogják érzékelni, hogy nincs cukor és zsírt fognak használni energiaforrásként. Ha ezeket a ketonokat külsőleg visszük be,ugyanezt a hatást érjük el.

 

HOGYAN SEGÍTI a bHB AZ IZOMÉPÍTÉST ?

A legújabb tanulmányok kimutatták, hogy a testmozgás javítja a vázizomzatot és a kognitív funkciókat, mivel serkenti számos molekula kiválasztását. A korábbi tanulmányok különösen azt sugallták, hogy a testmozgás által kiváltott béta-hidroxi-butirát (BHB) felszabadulás javíthatja a vázizomzatot és a kognitív funkciókat, de ez idáig ezek a vizsgálatok sejt- és állatmodellekre korlátozódtak. Ezért arra törekedtünk, hogy meghatározzuk, hogy a testmozgás által kiváltott BHB növekedés hogyan befolyásolja a vázizomzatot és a kognitív funkciókat sejtszinten, állatmodellben és emberben. A BHB vázizomra és kognitív funkciókra gyakorolt ​​hatását a C2C12 és C6 sejtvonalak BHB-vel való kezelésével, valamint a vázizomzat és a szérum BHB koncentrációjának mérésével határoztuk meg idős egerekben állóképességi vagy ellenállási gyakorlatok után. Továbbá, A szérum BHB-koncentrációt a nagy sebességű szalagos edzés előtt és után mérték idős embereknél, és elemezték kapcsolatát az izom- és kognitív funkciókkal. Azt találtuk, hogy a BHB növelte a sejtek életképességét és az agyi eredetű neurotróf faktor expressziós szintjét C6 sejtekben, és az állóképességi gyakorlat, de nem az ellenállási gyakorlat, növelte az izom BHB koncentrációját idős egerekben. Ezenkívül a BHB-koncentráció pozitív kapcsolatban volt a vázizomzattal és a kognitív funkciókkal. A testmozgás nem növelte az idős emberek szérum BHB-koncentrációját, és a BHB nem korrelált a kognitív funkciókkal, de miután kizártuk azt az öt embert, akiknél a legmagasabb BHB szérumkoncentráció volt, a fennmaradó résztvevők BHB-koncentrációja nőtt a testmozgás hatására. és a koncentráció tendenciát mutatott a kognitív funkcióval való pozitív korreláció felé. Így a vázizmok által az állóképességi gyakorlatok során felszabaduló BHB javíthatja az állatok és emberek izom- és kognitív funkcióit.

Forrás:

HOGYAN SEGÍTI A BHB A ZSÍRÉGETÉST?

A BHB (béta-hidroxi-butirát) az első olyan étrend-kiegészítő, amely kiváltja a ketózis metabolikus állapotátát, ketogén étrend szerinti működésre készteti a testet, viszont sokkal gyorsabb és azonnali módon.

Csökkentetni tudjuk az étvágyat a ketózis állapotának kiváltásakor és szervezetünk zsírt használ majd fel egyedüli energiaforrásként. Nincs szénhidrát bevitel, sem pedig annak következménye, a glükóz igény, és így elkerülhető a további cukorfogyasztás.
Szerveztünk így már nem halmoz fel többlet „felesleges zsírokat”, mivel csökkenti a lipogenezist (kémiai reakció, amely szintetizálja az észteresített hosszú láncú savakat, hogy triglicerid tartalékot alakítson ki).

Ez a zsírok mozgását okozza, mivel növeli a lipolízist (anyagcsere folyamat, amely révén a szervezet lipidjei átalakulnak, hogy zsírsavakat és glicerint alkossanak az energia igény fedezésére). Ez a lipogenezissel ellentétes kémiai és biokémiai reakció.

A felhalmozódott zsírok elégetésével fogyunk, hiszen növeljük a glikogenezist, mert szervezetünk energiát állít elő a zsír elégetésével, miközben próbálja átalakítani a zsírokat glükózzá, elindítva ezzel a fogyás folyamatát.

Ez elősegíti a fehérjék termikus hatását.Csökkenti az inzulinnal szembeni ellenállást a májban az által, hogy csökkenti a vér inzulin szintjét elkerülve a glükóz emelkedést és csökkenést, valamint az édesség evés iránti igényt.

MIT TUDUNK AZ EXOGÉN KETONOKRÓL?

A ketogén diéta az egyetlen olyan étrend, amit metabolikus biomarkerekkel határozunk meg, ami saját ketogénszintünktől függ. A ketonszintünk biztos megállapításához legjobb vértesztet végezni, de a patikákban kapható vizelettesztek segítségével is megmérhetjük ketonszintünket. A ketonok nyújtotta előnyök kihasználásához optimálisnak tekinthető plazmakoncentráció min. 1-3 mM.

Egy normál szénhidráttartalmú étrendet evő átlagos embernek körülbelül 36 óra böjtölésre van szüksége ahhoz, hogy a ketózis állapotát elérje.
Az exogén, vagyis kívülről bevitt ketonok, mivel ízük kellemetlen, ezért ketonsók formájában elérhetők a táplálékkiegészítők piacán. Ezek olyan ketontestek, amelyek ásványi anyaghoz vannak kötve: kálciumhoz, nátriumhoz vagy magnéziumhoz.

Az öregedő sejtektől való megszabadulás vagy ezen sejtek kontrollja lehet az anti-aging tudomány következő nagy áttörése.

Az öregedő sejtek anyagcseréjének részletes megértése kritikus tényező az őssejtterápia fejlődése szempontjából. Az öregedési folyamatokat gyorsító tényezők pl. a terhelő epigenetikai faktorok, telomer erózió, DNS-károsodás, mitokondriális diszfunkció, miközben az öregedési folyamat következménye pl. az őssejtkimerülés, krónikus gyulladás. Oda-vissza ható eredővel jelen vannak olyan faktorok is, mint pl. a protein-szintézis zavarai vagy éppen a táplálkozási jelutak diszfunkciói.

Az összes anti-aging protokoll és gyógymód közös nevezője, hogy növelik az autofágiát, mely központi eleme az élethosszabbításnak és az öregedés által provokált betegségek kivédésének.

A ketontestek szignifikáns befolyással bírnak a sejtöregedés területén. Jóllehet az elaggott sejtek már képtelenek az osztódásra, metabolikusan aktívak maradnak és egyre több gyulladásos növekedési faktort tartalmaznak. Az öreg sejtek már nemcsak molekuláris, hanem szervezeti szinten is jelentős fenyegetést jelentenek. Újabban sokat foglalkoznak az öregedő sejtek problematikájával, ugyanis e sejtek sokszor olyan ígéretes orvosi intervenciók célpontjai, melyek képesek az öregedési folyamatokat fékezni vagy éppen vissza is fordítani. Bár az öregedő sejtek feldúsulása a szervezetben sok esetben tolerálható vagy akár még hasznos aspektusai is lehetnek, e folyamat általában a korral járó patológiás történések alapja.

Az öregedő sejtek olyan növekedési- és gyulladásos faktorokat halmoznak fel, melyek tönkreteszik a normál szöveti funkciót és őssejtképződést.

Kontrasztként említhető, hogy pl. a celluláris nyugalmi fázisban, azaz a befagyasztott növekedési fázisban lévő sejtek ugyan már nem képesek osztódni, azonban újabb megfelelő kondíciók esetén e képességük helyreáll és újraindul a sejtciklus. Ez gyakran éppen a kalóriamegvonás körülményei között vagy csökkent növekedési faktorszint esetén áll elő, amikoris a sejtek elkerülhetik az elaggott állapotot. Ez a sejtnyugalmi állapot segít megőrizni a sejtek differenciálódási képességét valamint ellenállóképességüket a génállományukat fenyegető stresszorokkal szemben.

A ketontestek mind a böjt, mind pedig a ketogén táplálkozás során tehát jól körülírható öregedésgátló hatással bírnak.

Kutatási adatok bizonyítják, hogy amint a BHB bizonyos RNS kötő fehérjékhez kapcsolódik, fokozódik az Oct4 (octamer-binding transcription factor 4) nevű őssejtfaktor aktivitása az erek simaizomsejtjeiben és az endotheliális sejtekben. Az Oct4 szintemelkedése kulcselem a DNS-károsodás provokálta sejtöregedés gátlásában. Az érrendszer öregedése tehát az egész szervezet öregedésének egyik gyökér-oka.

 

Másik érdekes tény, hogy direkt összefüggés látszik a ketontestek jelenléte és bizonyos fehérjék képződése között, melyek stimulálják a P-53 gént, melyet tumor szuppresszor génnek is hívnak. E gén aktivitása felszámolja az elaggott sejteket, miközben más károsodott sejtek regenerációját támogatja és visszafiatalítja őket.

Mit ehetek a diéta alatt?

Nem kell éhezni a diéta alatt sem! Ehetünk fehérjében gazdag ételeket: sovány húsokat, egész tojást, halat, néha túrót(ha nem áll fenn laktózérzékenység) Ha edzünk, ihatunk cukormentes proteint is.

Hogy ajánlott használni a terméket? (adagolás)

A termék ajánlott szedése: napi 4 kapszula. 2 reggel, 2 délután vagy edzés előtt.  Étkezés előtt.

Mivel Erősíthetem még a termék hatását?

Mindenképpen ajánlott a sport és az edzés. A termék kiválóan támogatja a kardió edzést, mivel energiát ad, így a mozgás során jóval kevésbé fáradunk el. Súlyzós edzést végzők(erőemelők és testépítők) is arról számoltak be, hogy a termék az erőszintjük javulását eredményezte.

újdoboz2

10.900Ft

Törzsvásárlói kedvezménnyel -10% !

Amennyiben már vásároltál bármilyen terméket nálunk,kaptál törzsvásárlói kupont email-ben.